Aguahara

Matka veden syleilyssä kohti hiljaisuutta sisimmässäsi.

Aguahara on hoitomuoto, jonka perustana on lempeän läsnäoleva kannattelu vedessä. Siitä ja hoitajan tekemistä erilaisista liikkeistä – keinutteluista, venytyksistä, kehon avaamisesta ja sulkemisesta sekä veden halki kuljettamisesta – muodostuu tanssillinen liikkeen virta, jonka vastaanottaja aistii kehossaan. Jokainen hoito on ainutlaatuinen, hetkessä syntyvä yhteinen matka.

Aguahara-hoidon vaikutukset ovat moninaiset. Useimmat kokevat hoidon syvän rentouttavana ja hermostoa rauhoittavana. Hoito voi lievittää kiputiloja, laukaista jännityksiä sekä lisätä liikkuvuutta. Hoito toimii myös mielen ja tunteiden tasoilla ja avaa yhteyttä tunnemaailmaan, omaan kehoon ja aisteihin. Joskus tietoisuuteen nousee muistoja, ja vesi vapauttaa kehosta ja mielestä jännitteitä ja lukkotiloja. Hoidon jälkeen kehomieli on usein voimakkaasti nyt-hetkessä, maailman kauneudelle avautuneena.

Hoito käytännössä

Hoidon kesto on tyypillisesti noin 45 minuuttia. Lisäksi käytämme ennen hoitoa yhteistä aikaa saapumiseen ja valmistautumiseen sekä hoidon jälkeen kokemuksen sulatteluun. Kokonaisuudessaan aikaa on siis hyvä varata vähintään 75 minuuttia. Lisäksi suosittelen, että varaat hoidon jälkeen vapaata aikaa esimerkiksi omatoimiseen vedestä ja saunasta nauttimiseen tai vaikkapa luonnossa oleiluun.

Hoidon perusliikkeissä vastaanottajan kasvot ovat veden yläpuolella ja hoitokerta kokonaisuudessaankin voi tapahtua veden pinnalla. Aguaharassa vastaanottaja voidaan viedä myös kokonaan veden pinnan alle – näistä pienistä sukelluksista avautuu oma rikas maailmansa. Varsinkin ensimmäiset hoitokerrat painottuvat yleensä pintatason työskentelyyn. Pinnan alle mennään vain vastaanottajan näin toivoessa.

Hoidossa käytetään nenäklipsiä estämään veden nenään meneminen. Korvat ovat hoidon ajan veden pinnan alapuolella, joten voit halutessasi pitää myös vesikäyttöön tarkoitettuja korvatulppia.

Tarjoan hoitoja lämpimissä sisäaltaissa (väh. 32°C) Tampereella ja Nokialla, ja sopimuksen mukaan muuallakin. Kesällä lyhyitä hoitoja voidaan tehdä myös luonnonvesissa, varsinkin saunaan yhdistettynä.

Lämmin vesi, turvalliset kädet.

Keho tanssii liikkeen virrassa, vaivattomasti.

Ilman suorittamista, ilman päämäärää,

vastaanotan tämän hetken.

Hengitän, ja päästän irti.

Aguahara-hoitajana tarjoan täyden läsnäoloni hoitotapahtumaan. Turvallisen ilmapiirin luominen on minulle ensiarvoisen tärkeää ja hoidossa edetään asiakkaalle sopivassa tahdissa. Olen suorittanut Gabriel Sydänvirran opetuksessa Aguaharan kaikki kolme kurssitasoa ja lisäksi useita kertaus- ja lisäkursseja. Sovellan hoitotilanteissa myös kokemustani tanssi-liiketerapiasta ja somatiikasta. Aguahara-hoidot on mahdollista yhdistää myös maalla tapahtuvaan terapeuttiseen työskentelyyn.

Tervetuloa hoitavalle matkalle veden syleilyssä!

Tällä videolla esimerkki Aguahara-hoidosta.

Veden ja Kriston käsien kannateltavaksi on helppo laskeutua, sillä Kriston välitön ja avoin läsnäolo luo turvan ja hyväksynnän tilan johon kellahtaa sisäistä maailmaani tunnustelemaan. Kristo ohjaa pehmeydellä, varmuudella ja taidolla kehoani veden parantavassa syleilyssä kuunnellen koko kehollaan. Tila ja muut ihmiset katoavat hoidon ajaksi täysin kun ainutlaatuinen aistimusten virta täyttää koko kokemukseni. Kriston Aguahara-hoito on syvästi sisintäni hellivä ja suosittelen sitä suurella lämmöllä.

Iina

Kristo invited me for an Aguahara session. Carried in his arms, I soon got a trusty feeling, like a child in daddy’s arms! My position in the pool is now very similar like an embryo inside mother: floating in warm water, being carried by educated arms, eyes closed. My body is now moved by Kristo. Inhale and then I am pulled down, under water, head first, looping around, what is up and what is down? I am a relaxed receiver of motion, lifted out of the water for breathing and pulled under water for a breath-long dance under the absence of gravity!

This “being moved and carried” situation resulted a passive relaxation of muscle – and mind, deeper and deeper…wow! When treating time was over, before mind realized what journey has been done, there was deep gratitude. Emotion and joy moving me. Yes, Aguahara has a deep potential! It is also on the receiver which level of trust and openness he/she is ready to bring into a session. It is worth to try, to learn!

Kristo has given me a great session with new experiences. Thank you very much indeed Kristo!

Uli

Elonkeho – Kristo Siniluoto
044-5969591
kristo@elonkeho.fi

 

Osk. Iloksi ja voimaksi
Y-tunnus 1967870-0