Elonkehon luontomeditaatio

Elonkehon luontomeditaatio tapahtuu Zoom-etäyhteyden kautta itse valitsemassasi luontopaikassa. Se johdattelee lempeästi syvenevään yhteyteen luonnon ja itsesi kanssa, kohti laskeutumista nyt-hetkeen, maan kannalteltavaksi. Meditaatio on luonteeltaan tavanomaista istuma- tai makuumeditaatiota vapaampi: voit liikkua luonnossa haluamallasi tavalla, esimerkiksi käveleskellä ympäristöä aistien, antaa kehosi liikkua luovasti yhdessä paikassa tai vaikka pysähtyä lepoon puun alle. Sanallinen ohjaus tukee kunkin osallistujan omaa luontoon syventymisen prosessia.

Aiempi meditaatiokokemus ei ole tarpeen. Elonkehon luontomeditaatio ei myöskään edellytä minkään uskomusjärjestelmän omaksumista.

Ohjaajana toimii Kristo Siniluoto, tanssi-liiketerapeutti ja kehollisen luontoyhteyden valmentaja.

Paikaksi meditaatiolle sopii mikä tahansa riittävän rauhallinen ja turvalliseksi kokemasi luonnonelementtejä sisältävä alue. Se voi olla vaikkapa lähimetsä tai muu ulkoilualue, tai jopa puisto tai oma puutarhasi. Oleellista on, että itse koet paikan turvalliseksi ja sopivaksi, ja ettei eksymisen vaaraa ole. Pukeudu sään mukaisesti niin, että pysyt lämpimänä niin paikallasi kuin kevyessä liikkeessä!

Tapahtuman kesto on noin yksi tunti.

Meditaatio toteutetaan etänä Zoom-yhteyden kautta. Yhteyden saat joko puhelimeen ladattavan Zoom-sovelluksen kautta, tai soittamalla tavallisen puhelun. Äänellisen ohjauksen seuraamiseen suosittelen korvakuulokkeita, jotka päästävät läpi myös ympäristön ääniä. Videoyhteyttä ei tarvita. Zoom-tapaaminen aukeaa 10 minuuttia ennen meditaation aloittamista, kannattaa liittyä mukaan ajoissa mahdollisten teknisten ongelmien selvittämiseksi!

Ilmoittautuminen osoitteeseen kristo@iki.fi. Ilmoittautumisen jälkeen saat Zoom-linkin ja muut ohjeet sähköpostitse. Luontomeditaatio on ilmainen.

Tervetuloa mukaan luonnon huomaan!

Päivämäärä

30 tammi 2021
EX!

Aika

14:00 - 15:00