Elonkehon tunnepaja 2: VIHA!

[Työpaja siirtyi uuteen ajankohtaan 15.4.!]

Viha. Kiukku. Ärtymys. Vitutus. Raivo. Äkäisyys. Kireys. Harmitus. Aggressio.

Viha on tärkeä tunne. Se saa meidän puolustamaan itseämme ja toisia, auttaa asettamaan rajoja ja tuo sisua ja sinnikyyttä viedä asioita loppuun. Taitava vihan tunteen kanavointi voimaannuttaa ja saa elämänenergian virtaamaan meissä vapaana ja kirkkaana.

Monelle meistä vihan tunne on kuitenkin ongelma. Välttelemme vihaa, aggressiota ja ristiriitoja, tai patoamme aggressiota sisäämme tukahduttaen samalla elämänvoimamme. Ja ehkä lopulta viha räjähtää esiin hallitsemattomasti. Emme ole oppineet käyttämään vihan energiaa terveellä ja taitavalla tavalla hyväksemme.

Tässä tunnepajassa teemme tuttavuutta vihan, aggression, jämäkkyyden ja henkilökohtaisten rajojemme kanssa, tutkien niitä kehon kautta. Kokeilemme vihan ilmaisua ja sen fyysistä purkamista eri tavoin. Tämä tapahtuu turvallisten, strukturoitujen harjoitusten muodossa. Kehollinen läsnäolo tarjoaa myös keinoja vihan tunteen säätelyyn. Pajasta saat mahdollisuuden tulla nähdyksi ja kuulluksi vihasi kanssa – ja sen kanssa mitä vihan takana ehkä piilee.

Pajassa noudatetaan turvallisen ja väkivallattoman tilan periaatteita. Jokaisella on lupa ja velvollisuus osallistua toimintaan omalla tavallaan sekä omia ja toisten rajoja kunnioittaen.

Ajankohta: la 15.4. klo 12-15. Paja järjestetään taideterapiatalo ARTiksen kauniissa ja tilavassa salissa Pyynikintorilla.

Yksittäisen tunnepajan hinta on 40/35€. Voit ostaa myös sarjakortin 3–5 työpajaan hintaan 30€/paja. Pajat ovat itsenäisiä, mutta toisiaan tukevia kokonaisuuksia. Sarjakortti on käytettävissä myös kevätkauden Elpymisen iltapäivä -tapahtumissa, ja tarvittaessa myöhemmissä Elonkehon tapahtumissa.

Ilmoittautumiset sähköpostilla: kristo@elonkeho.fi.

YLEISESTI TUNNEPAJOISTA:

Kaikki tunteet, myös hankaliksi kokemamme, ovat tärkeä osa ihmisyyttämme. Jos maltamme kuunnella, ne tuovat tärkeitä viestejä sisimmästämme tietoisuuteen. Ne kertovat tarpeistamme ja ohjaavat meitä toimintaan. Pysähdymmekö siis kuuntelemaan tunteita ja kokemaan niitä kehoissamme? Ja sallimmeko niiden virrata lävitsemme ja tehdä tehtävänsä, vai painammeko niitä alas tietoisuuden ulottumattomiin? Entä osaammeko ratsastaa voimakkaan tunteen aallolla taitavasti, ohjaksissa pysyen?

Elonkehon tunnepajoissa paneutumme viiteen perustunteeseen: pelko, viha, ilo, häpeä ja suru. Kukin paja keskittyy yhteen tunteeseen, mutta kaikki muutkin tunnekokemukset ovat toki tervetulleita!

Lähestymme tunteita sekä niiden kokemista ja säätelyä niin mielen kuin kehonkin kautta. Ilmaisemme pajassa tunteita luovasti esimerkiksi liikkeen/tanssin ja äänen avulla. Ryhmät tarjoavat myös turvallisen tilan tulla nähdyksi vaikeidenkin tunnetilojen kanssa. Jokainen jaettu tunneilmaisu auttaa ja kannustaa muita osallistujia omassa tunnetyössään! Pajat tarjoavat myös kehollisia työkaluja tunteiden säätelyyn.

 

Päivämäärä

15 huhti 2023
EX!

Aika

12:00 - 15:00

Paikka

Taideterapiatalo ARTis
Pyynikintori 8 C 44 (sisäpiha), 33240 Tampere