Kehomatka itsesi äärelle – seremoniallinen päiväretriitti

🔥 Kutsumme sinut ainutlaatuiselle matkalle kehosi ja sielusi maisemiin! 🔥

Tällä koko päivän kestävällä seremoniallisella matkalla annamme kehollemme aikaa ja tilaa puhua sen omalla kielellä. Hiljentymisen, hengityksen, liikkeen ja äänen johdattamina sallimme itsemme pehmentyä ja asetumme syvälle itseemme kuuntelemaan sisimpiä tuntemuksiamme ja tarpeitamme.

🌿 Mitä sydämestäsi nousee, kun annat sille tilaa avautua?

🌿 Mikä on sisimmästäsi kumpuavan ilmaisun sanoma ja merkitys, juuri sinulle?

🌿 Mitä sisältäsi tahtoo tulla näkyväksi ja jaetuksi yhteisessä piirissä?

Seremoniallinen päiväretriitti kunnioittaa juuri sinun omaa matkaasi, ja samalla yhteinen läsnäolomme piirissä mahdollistaa erityisen, jaettuun läsnäoloon perustuvan tilan avautumisen. Päivän aikana tarjoamme tukea erilaisilla kehollisilla harjoituksilla, joiden kannattelussa voit tutkia ja tunnustella kehosi liikettä, ääntä ja hengitystä. Seremoniassa vuorottelevat orgaanisesti sekä meditatiiviset hetket ja itseen kääntyvä pohdiskelu että ulospäin suuntautuva kehollinen ilmaisu. Oman matkasi oivalluksia voit myös tallentaa kirjoittamalla ja piirtämällä. Tulemme toisillemme näkyviksi päivän aikana pariharjoitusten kautta ja myös yhteisessä piirissä jakaen.

Tällä päiväretriitillä kutsumme sinua luottamaan oman kehosi ja kokemuksesi viisauteen, juuri sellaisena kuin se ilmenee. Seremonia ei perustu mihinkään dogmiin tai uskomusjärjestelmään – olet siis tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Haluamme kuitenkin tarjota erityisen, kehoa ja sen viisautta kunnioittavan seremoniallisen tilan. Meille elävä keho on ainutkertainen kotimme ja portti syvään, intuitiiviseen tuntemiseen ja tietämiseen sekä pyhyyden kokemukseen. Kohti näitä kokemisen tiloja haluamme myös retriitin osallistujia johdattaa.

Kenelle retriitti soveltuu?

Seremoniallinen päiväretriitti sopii sinulle, joka haluat sukeltaa keholliselle ja jaetussa tilassa tapahtuvalle tutkimusmatkalle itseesi koko päivän ajaksi. Työskentelemme lempeällä otteella ja turvallista ilmapiiriä luoden, ja jokaisella on lupa osallistua oikeaksi kokemallaan tavalla, omia rajoja kunnioittaen. Matka saattaa silti nostaa esiin epämiellyttäviä tai kipeitäkin tuntemuksia. Mikäli voimavarasi ovat heikot esim. akuutin elämänkriisin takia tai olet voimakkaiden traumaoireiden tai muiden mielenterveyshaasteiden äärellä, olethan yhteydessä meihin, niin voimme selvittää yhdessä soveltuuko retriitti sinulle.

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin muissakaan kysymyksissä: iina.kautiainen@gmail.com tai kristo@elonkeho.fi.

Päiväretriitti järjestetään Taideterapiatalo ARTiksen kauniissa salissa Pyynikintorilla Tampereella sunnuntaina 22.5.2022 klo 11-18. Päivään sisältyy noin tunnin mittainen ruokatauko sekä lyhyempiä taukoja. ARTiksen keittiötilassa voit nauttia omia eväitä ja lämmittää ruokaa. Tauoilla on tarjolla teetä.

Retriitin hinta: 95€ (EarlyBird pe 6.5 asti) / 120€

Ilmoittautumiset sähköpostilla: kristo@elonkeho.fi.

Huom! Ilmoittautumiset ovat sitovia! Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 40€. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta, poikkeuksina sairaus (lääkärintodistuksella) tai muu force majeure -elämäntapahtuma.

~~~

Lyhyesti seremonian järjestäjistä ja oppaista Iinasta ja Kristosta:

Iina Kautiainen on kehotietoisuus-, läsnäolo-, ja luovan tanssin opas, Feldenkrais-ohjaajaopiskelija ja intuitiivinen kehohoitaja. Hän on työskennellyt läsnäolon, kehon ja liikkeen parissa 9 vuotta.

“Sydämeni kutsuu minua jakamaan ja luomaan tiloja ja mahdollisuuksia, joissa ihmiset voivat hiljentyä oman elävän kokemuksen ja siellä piilevän ainutlaatuisen viisauden äärelle, löytääkseen itselleen aitoja ja oikealta tuntuvia tapoja elää tätä ihmeellistä elämää. Ohjauksessani painottuu jokaisen oma kehon viisaus, luontaisuus liikkeeseen, läsnäoloon ja intuitioon. Kehossamme olemme aina tässä, läsnäolevassa hetkessä, maailmassa, ja voimme tuntea miten elämä virtaa meissä.”

Kristo Siniluoto on tanssi-liiketerapeutti, luontoyhteys- ja kehotietoisuusohjaaja sekä Aguahara-vesihoitaja.

“Keskeistä työssäni on kehollinen luovuus – liike, äänenkäyttö ja tanssi – sekä kehoon juurrutettu tietoinen läsnäolo. Kutsumukseni on johdattaa ihmisiä tutustumaan koettuun kehollisuuteen ja sen myötä avautuviin kasvun, hyvinvoinnin ja luovuuden lisääntymisen mahdollisuuksiin. Olen koulutukseltani myös biologian tohtori (kasvitiede) ja kehollisuuden lisäksi tärkeä elementti työssäni on luonto: tietoinen luontoyhteys ja sen elävöittävät vaikutukset.”

Päivämäärä

22 touko 2022
EX!

Aika

11:00 - 18:00

Paikka

Taideterapiatalo ARTis
Pyynikintori 8 C 44 (sisäpiha), 33240 Tampere